top of page

13 saat süren YEMİN adlı dizinin çekimi

YEMİN - THE PROMİSE dizisi, 18 şubat 2019’dan beri her akşam Kanal 7’de yayınlanan yaklaşık bir saat süren günlük bir türk dizisidir. Karamel Yapım tarafından yayınlanmaktadır ve başrollerini Gökberk Demirci, Özge Yağız, Can Verel ve Yağmur Shahbazova paylaşmaktadır.


Her dizi gibi iki ekip yönetmenliğini üstlenmektedir. Yönetmen Ayhan Özen, Emir (Gökberk Demirci) ve Reyhan (Özge Yağız) karakterlerinin ekibini yönetmektedir, Serkan Mut ise amca Kemal (Can Verel) ve Narin (Yağmur Shahbazova) karakterleri üstlenen ekibi yönetmektedir.

Yayınlanan ve çekilen bölüm sayısı farkı yaklaşık yirmi bölümdür. Dizinin genel çekimi doğal yerlerde özellikle başroldeki iki ailenin evlerindedir İstanbul’da. Sadece hastane ve polis sahneleri stüdyoda çekilmektedir. Bir bölümü bitirmek için yaklaşık tüm iş günü yani 13 ila 14 saat harcanmaktadır.

Oyuncuların konsantrasyonlarını ve profesyonellikleri tekrar ettikçe daha fazla etkileniyoruz. Oyuncularin yetenekleri, işlerini icra etme biçimleri ve taahütleri gerçekten saygıya değer.


9 Kasım’da sabahın erken saatlerinde, karadeniz kıyılarında bulunan Şile’de yönetmen asistanı olan Kubilay Koçak eşliğinde yönetmen Ayhan Özen ve birinci ekibi ziyaret ettik.

Road Trip yolculuk gezisi sahnesi hazırlandı. Gökberk Demirci ve Özge Yağız 137. bölüme ait birçok sahnesinde oynadılar.


Yönetmenin yanında oturup saatlerce sohbet ile beraber öğrenim dolu duygusal sıcak zamanlar geçirdik. Herkes çok ilgili sıcak kanlıydı, aynı dili konuşmamamıza rağmen hiç bir şekilde dertleşmemizi neler hissettiğimizi anlatmaya engel olmadı.


Yemin çekim
Ayhan Özen ile

Dizideki teknisyenlerle beraber yedikten sonra, eskiden 2013’de Kanal D’de yayınlanan Güneşi Beklerken adlı dizide kullanılan Sayer Ailesinin şimdi ise Kemal’in evini ziyaret ettik.



Her oyuncu kendi sahnesini tekrar ediyordu. Yönetmen sahnelerin çekiminde her anı ekrandan izliyordu. Sahneler ve tekrarlamalar gece geç saatlere kadar ilerledi.



Sette her zaman aynı titizlik, aynı sabır ve aynı özveri. Bu gün içinde olan gecikmelere, zorluklara, beklenmedik sorunlara rağmen bizim profesyonelliğimizi gösteriyor. Onlarla geçirdiğimiz bu zamanı ve bize duyulan güveni asla unutmayacağız.

Tüm kalbimizle Karamel Yapım’a, Ayhan Özen’e, Kubilay Koçak’a, Serkan Mut’a ve tüm diğer set teknisyenlerine ve oyuncu Gökberk Demirci’ye, Özge Yağız’a, Can Verel’e, Yağmur Shahbazova’ya, Gözde Gündüzlü’ye, Derya Kurtuluş’a, Tuğğül Küçükoğlu’ya bizlerle bu çekimi paylaştıkları için teşekkür ederiz.


« Yemin » dizisi kesinlikle ekranların başından tüm kalbimizi fethetti….


 Özge Yagiz ve Gökberk Demirci ile
Özge Yagiz ve Gökberk Demirci ile
 Can Verel ve Yağmur Shahbazova ile
Can Verel ve Yağmur Shahbazova ile

40 vues0 commentaire
bottom of page